Barsz, grzybowa, a może karp? Wigilijne stoły już za chwilę będą uginały się pod ciężarem wigilijnych potraw. Ale zanim przyjdzie nam zasiąść do stołów, warto wybrać te najlepszą potrawę. Ja co roku, "rolnik" z Nakła Śląskiego, zorganizował konkurs. 13 grudnia szkołę wypełniły zapachy. Jury miało bardzo twardy orzech do zgryzienia, ale po skosztowaniu i ocenieniu, wybrano najsmaczniejsze dania.
Konkurs podzielono na kilka kategorii. Najlepszymi kucharzami zup okazali się Łukasz Grudzień oraz Daniel Wiński z IV klasy technikum żywienia. Zwycięską potrawą był oczywiście barszcz. Po zupie czas na drugie danie. Tutaj najsmaczniejsze były pierogi z kapustą i grzybami Moniki Siwy i Agnieszki Slotosz z II klasy uczącej kucharzy. No a na koniec deser. Żurawinowa rozkoszą Nikoli Jendrosek i Moniki Kaczuga z III klasy technikum żywienia, okazała się być rozkoszą dla podniebienia.
Kategoria zupa 1. miejsce: za barszcz - Łukasz Grudzień i Daniel Wiński z kl. IV technikum żywienia, 2. miejsce za wigilijną zupę rybną - Monika SIwy i Agnieszka Slotosz z kl. II kucharz
Kategoria danie zasadnicze 1. miejsce : za wigilijne pierogi z kapustą i grzybami - Monika Siwy i Agnieszka Slotosz z kl. II kucharz 2. miejsce: za doradę pieczoną z ziołami - Łukasz Grudzień i Daniel Wiński z kl. IV technikum żywienia
Kategoria deser 1. miejsce: za białą żurawinową rozkosz - Nikola Jendrosek i Monika Kaczuga z kl. III technikum żywienia 2. miejsce: za piernik z pomarańczą - Patrycja Kuzior i Karolina Joneczko z klasy IV technikum żywienia.
Wyróżnienie od dyrektora ODR w Częstochowie dla Angeliki Zawady i Oliwi Smol z klasy I technikum żywienia.